Εύκολο κεικ πορτοκάλι με ελαιόλαδο και γιαούρτι

Αγαπημένο και μυρωδάτο κεικ με πορτοκάλι!! Το ελαιόλαδο με το γιαούρτι που περιέχει αποτελεί ένα γευστικό και υγιεινό συνδυασμό! 
Γίνεται εύκολα, γρήγορα και είναι τόοοσο αφράτο!!! 
Και το καλύτερο;; Μπορεί να γίνει και χωρίς μίξερ! 

Συστατικά
•  100 ml ελαιόλαδο
•  100 ml χυμό πορτοκάλι 
•  3 αυγά
•  150 γρ. γιαούρτι
•  Ξύσμα από ένα πορτοκάλι 
•  225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
•  175 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
•  1 βανίλια και ½ κ.γ κανέλα 


Μέθοδος Εκτέλεσης

•  Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
•  Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, τα αυγά, το γιαούρτι, την ζάχαρη και το ξύσμα.
•  Χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός ή με το μίξερ πολύ καλά τα υλικά μέχρι που να διαλυθεί το γιαούρτι  και να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. 
•  Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ ώστε να έχουμε ένα  ομοιόμορφο μείγμα.
•  Βάζουμε σε μια μακρόστενη φόρμα διαστάσεων 10x25 εκ. που έχουμε βουτυρώσει-αλευρώσει.
•  Ψήνουμε το κέικ μας για 50 λεπτά


Απολαύστε το κάθε ώρα και στιγμή της ημέρας! Για πρωινό, δεκατιανό ή απογευματινό μαζί με τον καφέ σας! 

Νικοδήμου Παρασκευή
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
~Υγεία, δεν είναι τα κιλά που χάνεις αλλά η ζωή που κερδίζεις!



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ταξιδεύουμε;;

10 Τρόφιμα Για Υγιή Προστάτη Και Ισορροπημένα Επίπεδα Τεστοστερόνης

Πόσο σας κοστίζουν τα κιλά σας;!