Πόσο σας κοστίζουν τα κιλά σας;!

   Στις ΗΠΑ, (με παρόμοια ποσοστά και στην Ε.Ε)  περισσότερο από 70% των ενηλίκων είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, γεγονός που τους κοστίζει συνολικά 210 δισεκατομμύρια δολάρια σε ιατρικά έξοδα. Προφανώς, αυτό είναι ένα τεράστιο ποσό. Αλλά σύμφωνα με νέα έρευνα του Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, η απώλεια βάρους θα μπορούσε να τους εξοικονομήσει πολλά χρήματα.


Η μελέτη επικεντρώθηκε σε αυτό που συμβαίνει οικονομικά όταν κάποιος ξεφύγει από την παχυσαρκία και φτάνει σε ένα πιο υγιές βάρος, είτε αυτό σημαίνει μετακίνηση ενός επιπέδου από υπέρβαρο σε παχύσαρκο, είτε κάνοντας άλμα σε ένα υγιές (φυσιολογικό) βάρος. Το CDC ορίζει ως  Δείκτης Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) το βάρος ενός ατόμου δια το ύψος του στο τετράγωνο. Εάν η τιμή αυτή είναι από 18,5 έως 25 τότε το άτομο έχει ένα φυσιολογικό βάρος. Εάν η τιμή αυτή είναι από 25 έως 30 τότε το άτομο χαρακτηρίζεται ως υπέρβαρο και αν ο ΔΜΣ είναι μεγαλύτερος ή ίσος με 30 τότε το άτομο χαρακτηρίζεται ως παχύσαρκο

Δείτε πώς τα αποτελέσματα της μελέτης κατανέμονται ως προς τη μέση εξοικονόμηση από το άμεσο ιατρικό κόστος και τη χαμένη παραγωγικότητα κατά τη διάρκεια μιας ζωής:

  • Εάν ένας 20χρονος ενήλικας μετακινηθεί από το στάδιο της παχυσαρκίας, στο στάδιο του υπέρβαρου, εξοικονομεί 17.655€.
  • Αν ένας 20χρονος ενήλικας από παχύσαρκος, μετακινηθεί σε ένα υγιές (φυσιολογικό) βάρος, εξοικονομεί 28.020€.
  • Αν ένας 30χρονος πηγαίνει από παχύσαρκος, μετακινηθεί σε ένα υγιές (φυσιολογικό) βάρος , εξοικονομεί 27.331€.
  • Αν ένας ενήλικας ηλικίας 40 ετών μετακινηθεί από το στάδιο της  παχυσαρκίας στο στάδιο του υπέρβαρου, εξοικονομεί 18.262€.
  • Εάν ένας ενήλικας ηλικίας 40 ετών πηγαίνει από παχύσαρκος μετακινηθεί σε ένα υγιές (φυσιολογικό) βάρος, εξοικονομεί 31.447€.
  • Η κορυφή των αποταμιεύσεων, στην ηλικία των 50 ετών, όταν από παχύσαρκο ένα άτομο φτάσει στο φυσιολογικό του βάρος, εξοικονομεί 36.278€.

Η διατήρηση ενός φυσιολογικού και κατεπέκταση υγιούς βάρους σε όλη την διάρκεια της ζωής μας δεν αποτελεί μονό θέμα υγείας αλλα και οικονομίας.
Η επιλογή λοιπόν βρίσκεται  στο χέρι σας!! 

Νικοδήμου Παρασκευή
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
~Υγεία, δεν είναι τα κιλά που χάνεις αλλά η ζωή που κερδίζεις!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ταξιδεύουμε;;

10 Τρόφιμα Για Υγιή Προστάτη Και Ισορροπημένα Επίπεδα Τεστοστερόνης